TEHNOLOGIJA ZA SEPARACIJU

SEPARACIJSKI SPREMNICI

MAPA separacijski spremnici MST serije koriste se za odvajanje različitih materijala na temelju njihove različite specifične gustoće i težine. Standardne primjene su za odvajanje frakcije PE folije od PET frakcije ili obrnuto, kao i svih drugih materijala različitih gustoća. MAPA dizajn separacijskog spremnika kombinira sve važne karakteristike poput pravilne dubine vode, brzine transportiranja materijala i duljine transporta kako bi se materijali učinkovito odvojili.

Ovisno o specifičnim zahtjevima, dostupni su različite veličine i verzije separacijskih spremnika, kao i sustavi unosa materijala i pražnjenja materijala.

 

Neke važne značajke:

– promjenjiva brzina motora kako bi se omogućila precizna kontrola protoka materijala

– automatizirana kontrola nivoa vode

– spremnik je proizveden od nehrđajućeg čelika 1.4301

– konstrukcija i nosači spremnika, kao i manipulacijske platforme izrađeni su od pocinčanog čelika

 

ZRAČNI SEPARATORI (CIK-CAK)

MAPA zračni separatori (cik-cak separatori) iz MZZ serije dizajnirani su za odvajanje lakših materijala od težih materijala pomoću postupka višestrukog prosijavanja s poprečnim protokom. Cik-cak separatori su neophodni u procesu recikliranja iz različitih razloga, bilo iz ekoloških, odvajanje radi bolje kvalitete finalne frakcije ili odvajanje kao priprema frakcije za daljnju obradu u reciklažnom procesu.

Ovisno o posebnim zahtjevima, dostupne su različite veličine i verzije sustava za zračno separiranje (uključujući jedinice za unos materijala i pražnjenje, dozirne jedinice i upravljački sustav).

 

Neke važne značajke:

– jednostavan pristup i preglednost procesa

– modularan sustav za zračnu separaciju

– više opcija pražnjnja frakcije (gravitacijski u kutije ili vreće, pužnim ili pneumatskim transporterima)

MAPA RECYTECH d.o.o.

Ulica Božidara Adžije 19
44000 Sisak
HRVATSKA